De komende periode gaan we langs een 25-tal basisscholen. Bij groep 5, 6, 7 en soms ook 8! We komen de klas in om ons ritueel te delen. Zodat we samen iets ervaren en er nadien over kunnen praten. Wat is armoede precies? Hoe ziet dat eruit? Is het eerlijk, waarom niet? En wat doet dat met iemand als die het gevoel heeft onzichtbaar te zijn?

In een tweede workshop gaan we over tot actie! Er wordt een kunstwerk gemaakt samen met de kinderen. Ze leren over activisme en activistische kunst en gaan zelf aan de slag met het maken ervan. Ze ontwerpen stickers, samen met een ├ęchte kunstenaar, die vervolgens op het beeld voor het Amsterdam Light Festival komt. 

In workshop drie wordt er aandacht besteed aan het Amsterdam Light Festival en lichtkunst. Hoe wordt dat gemaakt, wat is het eigenlijk en wat is er allemaal te zien op het Amsterdam Light Festival? De kinderen krijgen ook tijd om, als ze dat willen, een presentatie voor te bereiden. Want in workshop vier is het zo ver! De boot op! De kinderen mogen een begeleider meenemen en samen varen ze de route langs alle kunstwerken. Ook het kunstwerk waar ze zelf een onderdeel van zijn; Het meisje met het zwavelstokje.

Lees ook meer op Amsterdam Light Festival

Meer lichtkunstwerk