Wij geloven in de kracht van verhaal en verbeelding. Juist bij een gevoelig onderwerp als armoede, een werkelijkheid waar nog altijd een taboe op heerst en die vaak verscholen blijft achter schaamte en trots. Daarom zijn we in samenwerking met het Amsterdam Light Festival gaan bouwen aan een installatie die enerzijds een ode brengt aan het sprookje Meisje met de Zwavelstokjes en die anderzijds een canvas is voor 1000 kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs, die allen een boodschap zullen delen wat onderdeel is van het 10-jarige bestaan van Amsterdam Light Festival.

De installatie dat ontworpen word door kunstenaar Aldo Brinkhoff en geproduceerd door Stichting Nieuwe Helden en Amsterdam Light Festival, is een verbeelding van ‘t meisje, dat netals in het sprookje eens in de zoveel seconden haar lucifer ontvlamd.

In December en Januari verlicht Amsterdam Light festival de stad, en kun je dit kunstwerk bewonderen. Alvast een voorproefje zien? Volg het project op instagram @hetmeisjemetdezwavelstokjes of Facebook waar je zowel het de samenwerking met kinderen als Aldo’s proces op voet kan volgen.

Lees hier meer over hoe je het kunstwerk kunt bezoeken tijdens het tienjarig jubileum van Amsterdam Light Festival.