In de afgelopen maanden waren meer dan 10.000 Amsterdamse kinderen onderdeel van dit project, ze zijn in gesprek gegaan over kinderarmoede en hebben meegewerkt aan het lichtkunstwerk in samenwerking met Amsterdam Light Festival,  om aandacht te vragen voor dit probleem. Misschien heb je hem al gezien of op social media voorbij zien komen… aan het overloopplantsdoen in Amsterdam staat het 6,15 meterslange lichtkunstwerk ‘meisje met het zwavelstokje’, wat tot 10 uur ’s avonds oplicht! 

Ook zijn we verschillende samenwerkingen aangegaan om onze online videoreeks te verspreiden. We werkten samen met het grooste kinderfilm festival Cinekid, die onze online serie,  waarin kinderen verschillende prominenten bevragen over het probleem en een nieuwe visie op de wereld, het online platform Cinekid Play hebben geplaatst. En de lokale Amsterdamse omroep SALTO zendt wekelijks twee keer 1 van onze afleveringen uit. 

Één van onze grote doelen was om minimaal alle groep 7 kinderen van Amsterdam een doosje mee te geven. Dit zijn 248 scholen waar we, soms met een grote bakfiets door de stad, persoonlijk langs gaan. We geven (gedoneerde) klassenpakketten af en wanneer er tijd is doen we ter plekke het ritueel. Momenteel hebben we nog 126 scholen waar we langs moeten gaan en kunnen we dankzij de vele donaties volgend jaar door met het verspreiden van het ritueel! Het grotere doel: kinderarmoede bespreekbaar maken binnen alle lagen van de samenleving.

Want pas als we erover praten, kunnen we er ook iets aan doen!

Nu doen we nog een laatste oproep: Op 21 december is de langste nacht van het jaar. In Amsterdam groeit 22% van de kinderen op in armoede. Samen met 1000 jonge helden maken we een vuist tegen kinderarmoede. En willen we iedereen oproepen om met ons mee te doen. Hoe? Zet op 21 December een kaars voor het raam,
zodat geen kinder in het donker hoeft te staan!

Neem een foto van de kaars voor jou raam en zet hem op social media met de hashtag #meisjemetdezwavelstokjes (je mag ons ook mailen: meisje@stichtingnieuwehelden.nl)

Doe je mee?

Meer nieuws

Alles